Partnership tussen AMELS en Business Company

Sinds 1918 bouwt AMELS super jachten voor de rijken der aarde. Deze Nederlandse jachtbouwer is internationaal toonaangevend en mag zich inmiddels tot de top 3 in de wereld rekenen. Nederlandse jachtbouwers zetten al decennialang de toon als het gaat om de hoogste bouwkwaliteit en de beste afwerking. Als de hoogste kwaliteit de norm is dan geldt die norm natuurlijk ook voor de marketing. Business Company is al jarenlang de trotse full service marketing partner.

AMELS is onderdeel van de internationaal opererende DAMEN group, een familiebedrijf met 33 scheepswerven wereldwijd en ruim 9.000 medewerkers. In Vlissingen is de AMELS werf de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een state-of-the-art bouwlocatie waar jaarlijks circa 4-5 luxe jachten worden afgeleverd. Met een gemiddelde bouwtijd van drie jaar betekent dit dat er permanent ruim 10 jachten in verschillende stadia van afbouw zijn.

PERFECTIE EN BALANS

AMELS bouwt jachten van 55 meter lengte tot ruim 100 meter en heeft de wereld van de jachtbouw revolutionair veranderd. Binnen de divisie Limited Editions is begin deze eeuw gestart met een innovatief nieuw businessmodel. AMELS vond de perfecte balans tussen full custom en semi-custom jachtbouw. Samen met de beroemde Engelse exterieurontwerper Tim Heywood, haar eigen engineers en designteam investeerde ze vooruit in de ontwikkeling van een technisch platform. Op basis van dit platform heeft elke eigenaar volop ruimte zijn/haar jacht te personaliseren qua interieur design en exterieur opties. Grootste voordeel voor de klant is de snellere levertijd en de allerhoogste bouwkwaliteit. De bouwmethode wordt door velen al een disruptieve innovatie genoemd. Naast Limited Editions biedt AMELS tevens de mogelijkheid jachten volledig full custom te bouwen en verzorgt de divisie Refit groot onderhoud en volledige verbouwingen.

INNOVATIE EN VERNIEUWING

Innovatie en vernieuwing zijn kenmerkend voor AMELS en dat wordt nog extra zichtbaar door de introductie van de nieuwe merken Yacht Support en SeaXplorer. Beide nieuwe producten worden door AMELS verkocht en vermarkt terwijl ze samen met DAMEN worden gebouwd en ontwikkeld. Yacht Support biedt support schepen die het moeder jacht facilitair ondersteunen in het bieden van ruimte voor speelgoed, bijboten, onderzeeƫrs, helikopters en bemanning. In korte tijd heeft het bedrijf met 14 verkochte schepen een leidende positie in deze niche van de markt bereikt.

SeaXplorer is een range van ultra luxe jachten. Speciaal voor jachteigenaren die uitgekeken zijn op de standaard vaargebieden van de Middellandse Zee en het Caribisch gebied. SeaXplorer is met een versterkte scheepsromp in staat een langer verblijf, in bijvoorbeeld het ijs van Antarctica, mogelijk te maken. Van afzien is geen sprake want qua interieur is SeaXplorer voorzien van de luxe en het comfort die bij AMELS de standaard vormt.

Business Company is al jarenlang de trotse

full service marketing partner van amels !