‘Hoe ziet de markt u als bedrijf’

Internationale Communicatie

De wereld ligt aan uw voeten! U kunt grenzeloos ondernemen. Verover de wereld met uw diensten en producten. Als u maar heel goed onderzoekt hoe de normen en waarden alsook de zakelijke do’s and dont’s in een betreffend land zijn. Dit maakt of breekt het succes.

Case Study:
Hoe omgaan met de
Great Firewall of China

Nadat de vertaling en benodigde culturele aanpassingen voor een optimale Chinese website gedaan zijn, moeten een aantal knelpunten aangepakt worden om een voor China goed bereikbare site te realiseren.

In de Volksrepubliek China is er sprake van internetcensuur, uitgevoerd door de overheid. In China worden verschillende sites geblokkeerd, omdat ze niet overeenkomen met de kijk op de wereld van de Chinese overheid, bijvoorbeeld wat Taiwan of Tibet betreft. Het mechanisme achter het censureren van websites wordt in en buiten China als de Great Firewall of China aangeduid.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Internetcensuur_in_China

We kunnen geen garantie geven dat de Chinese Overheid een site niet blocked, maar we kunnen het risico daarop wel minimaliseren. De meest rigoureuze oplossing: in China een bedrijfslicentie aanvragen en op basis van een .com.cn domein de site bij een lokale hostingpartij onderbrengen. Het aanvragen van de licentie kan 6 maanden duren, dus deze oplossing is er een van de lange adem. Lokaal hosten neemt als enige oplossing de DNS vertraging van een aantal seconden weg, die ontstaat door buiten de firewall hosten.

Hosten in China is in de meeste gevallen niet noodzakelijk: we kunnen een site goed voorbereiden voor gebruik achter de Great Firewall.

Meer weten? Neem contact op om de mogelijkheden voor uw site te bespreken.De lokale internet infrastructuur in combinatie met de Great Firewall vraagt om de volgende aanpassingen aan een ‘Westerse’ site:

  • Geen Google Webfonts;
  • Geen (westerse) Social Media, zoals Facebook;
  • Geen Google Analytics, maar een lokale oplossing zoals Piwik;
  • Externe gehoste scripts lokaal laden, of onderbrengen bij CDN;
  • Videos onderbrengen bij een (achter de firewall bereikbaar) CDN;
  • Rekening houden met trage internetsnelheden en afgelegen gebieden;
  • Rekening houden met Mobile users: 50% van de Chinese bevolking heeft internet, 80% daarvan surft mobile;
  • Daarna testen en aanpassen in samenwerking met lokale experts;
  • Rekening houden Asia Pacific: Chinese sprekende bezoeker zonder Firewall;

Business Company is al ruim 20 jaar wereldwijd actief. In alle landen van de wereld hebben wij stakeholders waar we direct een beroep op kunnen doen. Zij delen hun kennis en ervaring met ons, zodra wij een beroep op hun doen. Deze kennis en kunde delen we met onze relaties. Dat wordt zeer op prijs gesteld door onze opdrachtgevers en is van grote meerwaarde voor het zakendoen. Want hoe kijkt de markt naar u als bedrijf? En hoe komt u internationaal in beeld? Welke wegen kunt u hiervoor bewandelen? Mede door dit internationale netwerk én onze gedegen aanpak, mogen wij voor meerdere opdrachtgevers al tussen de 10 en 15 jaar werkzaamheden verzorgen. En daar zijn we supertrots op!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Neem contact met ons op voor een kennismaking

Afspraak Maken

Business Company
Houtsaachmole 1
8531 WC Lemmer
Zuid-Friesland

Kantoor Amsterdam:
Herengracht 450-455
1017 CA Amsterdam

Postadres:
Postbus 257
8530 AG Lemmer